Változtak az ingatlanárverezés szabályai

InfoRádió / MTI
2010. április 7. 15:56
A jövőben csak a PSZÁF által ellenőrzött pénzügyi szervezetek árverezhetnek el ingatlant, kizárólag az adóhatóság hivatalos internetes honlapjához kapcsolódó Elektronikus Árverési Felületen - döntött a kormány. Kiss Péter, társadalompolitikai egyeztetésért felelős miniszter azt mondta: a változtatás célja, hogy kiszámítható határidők mellett, tisztességes áron keljenek el az árveréseken az ingatlanok

A politikus közölte: a döntés értelmében az árverés során kizárólag az ügyfélkapun keresztül lehet majd ajánlatot tenni. Hozzátette: érvényesnek az árverés záró időpontjáig beérkezett, a becsült érték 70 százalékát elérő legmagasabb ajánlat minősül.

Kiss Péter tájékoztatása szerint a rendelet módosítása április 15-én lép életbe, és figyelembe véve, hogy a szabályok szerint 45 és 60 nap közötti időszaknak kell eltelnie a hirdetmény közzététele és az árverés között, legkorábban június 1-jén lehet ilyen feltételekkel árverést tartani.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy tavaly augusztus óta az önkormányzatok megvásárolhatják a területükön elárverezett ingatlanokat, és azokat bérbe adhatják korábbi tulajdonosaiknak.