eur:
395.08
usd:
370.9
bux:
65135.27
2024. április 19. péntek Emma

Milliós bírságot szabtak ki a megtévesztő Tescóra

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt nyolcmillió forintra bírságolta a Tescót a Gazdasági Versenyhivatal. A hatóság súlyosbító körülményként értékelte, hogy az áruházlánc nem először szegte meg a jogszabályokat.

Megtévesztő reklámokkal csalogatta be a vevőket a Tesco Zrt. - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal. Az áruházlánc 2008 ősze és 2009 tavasza között sértette meg a törvényt - mondta el az InfoRádiónak Mihálovits András, a GVH szóvivője.

Ezért a cégre nyolcmillió forintnyi bírságot szabott ki a hatóság. A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a Tesco nem először hagyta figyelmen kívül a jogszabályokat. Egyebek mellett ezért büntették meg ilyen súlyosan.

Volt azonban más indoka is a szigornak - tette hozzá Mihálovits András. A hivatal szerint a Tesco a kiskereskedelmi piac egyik meghatározó szereplője, ezért felelősebb magatartást várnak el egy ilyen nagy forgalmú vállalkozástól.

A vizsgálatot lakossági bejelentésre indította a GVH. Azt jelezték a vásárlók, hogy a Tesco reklámújságjaiban olyan akciós termékeket hirdetett, amelyeket a jelzett időpontban hiába kerestek a polcokon.

Mihálovits András felhívta a figyelmet arra, hogy évről-évre felbukkannak az ehhez hasonló törvénysértések a kiskereskedelmi üzletláncokban. Ezért nem árt, ha a vásárlók elővigyázatosabban kezelik a reklámkiadványokat.

A visszaeső üzleteket egyre nagyobb bírságokkal sújtja a hivatal, mondta a szóvivő, aki reméli, hogy ebből tanulnak, és nem tévednek újra a tilosba.

Akadnak olyan áruházak is, amelyekre olykor megalapozatlan panasz érkezik. A Tesco azonban nem ezek közé tartozik, mert itt ugyanazokat a hibákat követik el újra és újra - szögezte le GVH szóvivője.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×