eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Pintér Sándor eladta cégét, a Civil Biztonsági Szolgálatot

A Prostasia Zrt. lett a Civil Biztonsági Szolgálat (Civil) Zrt. új tulajdonosa - közölte Civil Zrt. a honlapján pénteken.

A Pintér Sándor volt belügyminiszter tulajdonát képező társaságot a Kántor Tibor tulajdonában lévő Prostasia Zrt. március 25-én vette meg. A közlemény szerint a Prostasia Zrt. a vásárlással "a Civil Zrt. és a hozzá tartozó cégcsoport" tulajdonosa lett.

Tasnádi László, a Civil Zrt. vezérigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a tulajdonosváltás nem jelent semmiféle változást a cégcsoport működésében. A Civil Zrt. árbevétele a múlt évben meghaladta a 8 milliárd forintot. Így a Civl Zrt. abban a piaci szegmensben, amelyben tevékenykedik továbbra is piacvezető.

A Civil igazgatóságában, felügyelőbizottságában és menedzsmentjében - a korábbi tulajdonos kiválásán túl - nem történt változás a közlemény szerint. A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. megrendelőinek az új tulajdonos a jövő héten mutatkozik be.

A Civil Zrt. szolgáltatási tevékenységének minőségét a tulajdonosváltás nem érinti - áll a közleményben.

A vezérigazgató a vételárról nem kívánt részleteket közölni, miként a tulajdonosváltás okát firtató kérdést is elutasította azzal, hogy erről a Civil Zrt. volt tulajdonosát, Pintér Sándort személyesen kell megkérdezni.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×