Pintér Sándor eladta cégét, a Civil Biztonsági Szolgálatot

InfoRádió / MTI
2010. március 26. 18:42
A Prostasia Zrt. lett a Civil Biztonsági Szolgálat (Civil) Zrt. új tulajdonosa - közölte Civil Zrt. a honlapján pénteken.

A Pintér Sándor volt belügyminiszter tulajdonát képező társaságot a Kántor Tibor tulajdonában lévő Prostasia Zrt. március 25-én vette meg. A közlemény szerint a Prostasia Zrt. a vásárlással "a Civil Zrt. és a hozzá tartozó cégcsoport" tulajdonosa lett.

Tasnádi László, a Civil Zrt. vezérigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a tulajdonosváltás nem jelent semmiféle változást a cégcsoport működésében. A Civil Zrt. árbevétele a múlt évben meghaladta a 8 milliárd forintot. Így a Civl Zrt. abban a piaci szegmensben, amelyben tevékenykedik továbbra is piacvezető.

A Civil igazgatóságában, felügyelőbizottságában és menedzsmentjében - a korábbi tulajdonos kiválásán túl - nem történt változás a közlemény szerint. A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. megrendelőinek az új tulajdonos a jövő héten mutatkozik be.

A Civil Zrt. szolgáltatási tevékenységének minőségét a tulajdonosváltás nem érinti - áll a közleményben.

A vezérigazgató a vételárról nem kívánt részleteket közölni, miként a tulajdonosváltás okát firtató kérdést is elutasította azzal, hogy erről a Civil Zrt. volt tulajdonosát, Pintér Sándort személyesen kell megkérdezni.