eur:
394.1
usd:
370.28
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Egyesíti kelet-európai tevékenységeit az Axel Springer és a Ringier

Összevonja a közép-kelet-európai térség öt országában, köztük Magyarországon működtetett vállalkozásait a német Axel Springer és a svájci Ringier lapkiadó vállalat.

A két társaság egy zürichi székhelyű társaságban egyesíti régiós érdekeltségeit. A tervek szerint 3-5 éven belül tőzsdére viszik a közös céget. Az egyesüléshez szükséges az illetékes versenyhatóságok jóváhagyása.

Az Axel Springer a magyarországi, csehországi és lengyelországi érdekeltségeivel és 50 millió euró készpénzzel száll be a fele-fele arányban tulajdonolt közös vállalatba, továbbá fizet 125 millió eurót a Ringier-nek, amely a magyarországi, szlovákiai, csehországi és szerbiai érdekeltségeit viszi bele a cégbe - derül ki az Axel Springer AG honlapján szerda hajnalban megjelent közleményéből.

Az MTI szerdán reggel mindkét cég magyarországi leányvállalatát megkereste, de hivatalos tájékoztatást egyelőre nem kapott. A közös holding alapításáról az Axel Springer AG és a Ringier AG vezetősége szerdán, Zürichben sajtóértekezleten tesz bejelentést.

A két kiadóvállalat tavaly együtt összesen 414 millió euró (110 milliárd forint) bevételt ért el az öt országban. A magyarországi sajtópiacon az Axel Springer és a Ringier is egyaránt meghatározó szereplő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×