eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

BUX: a pénteki visszaesés egy komolyabb trendforduló kezdetét is jelezheti

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 453,87 pontos, 1,89 százalékos csökkenéssel, 23.546,14 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 43,6 milliárd forint volt pénteken, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A BUX 24 ezer pont fölött nyitott, és egészen kora délutánig e szint fölött tartózkodott, majd délután az amerikai piac nyitása után kezdett esni, hasonlóan az európai tőzsdeindexekhez.

Jól látszik, hogy a tengerentúli megrendelések döntik el az irányt - mondta Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős-piaci üzletkötője, utalva arra, hogy a New York-i tőzsdemutatók lefelé indultak a nyitás után, és hogy az előző napok emelkedésében is az amerikai piacok voltak az iránymutatók.

A kereskedő a piac természetes életciklusának nevezte az elmúlt időszak jelentős emelkedését követő visszarendeződést. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy a pénteki visszaesés egy komolyabb trendforduló kezdetét jelzi, ami után egy tartósabb lefelé csorgás következik.

Ezt a tézist erősíti véleménye szerint az is, hogy a forint is visszakorrigált: az euró jegyzése 262 forintos szintről 264-re emelkedett pénteken. Az OTP piacán pedig elfogytak a short pozíciók zárásával összefüggő vásárlások, amelyek jelentős mértékben hozzájárultak a bankpapír árfolyamának emelkedéséhez.

A Mol árfolyama 955 forinttal, 4,71 százalékkal 19.325 forintra esett, 4,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 135 forinttal, 1,98 százalékkal 6.675 forintra csökkent, forgalmuk 33,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,13 százalékkal 749 forintra gyengült, forgalma 1,9 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 500 forinttal, 1,18 százalékkal 42.700 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×