Óriási eltérés a benzinkutakon

Infostart
2010. március 11. 16:45
Magasabb üzemanyagárak esetén nagyobb a legalacsonyabb és a legmagasabb ár közötti különbözet - mondta az árlisták alapján a holtankoljak.hu szerkesztője. Vultúr Csaba hozzátette: minél magasabb az ár, annál gyakoribb eset, hogy egy-egy töltőállomás nem azonnal, hanem 1-2 nap eltolással érvényesíti áraiban az emelést.

A legolcsóbban 310, a legdrágábban pedig 346 forintért tankolhatunk benzint - közölte az InfoRádióval Vultúr Csaba. A holtankoljak.hu szerkesztője kiemelte: a gázolaj esetében is hasonlóan nagy a szórás, 287 és 323 forint közötti árakkal lehet találkozni a kutakon.

Amióta magasabbak az üzemanyagárak, nagyobb a legalacsonyabb és a legmagasabb ár közötti különbözet is - emelte ki Vultúr Csaba, aki szerint korábban 20-25 forintos árréssel lehetett csak találkozni.

Az áremeléseket a kutak érvényesítik, igaz, egy-két napos eltolás lehetséges - közölte a szerkesztő, példaként megemlítve, hogy az egyik benzinkút szerdán 4, majd csütörtök reggelre további 2 forinttal drágábban adta az üzemanyagot.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást