eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Sopron mindenkinek beelőzött

A soproni pincészetek megalapították Magyarország első közösségi borkereskedelmi cégét, a Soproni Kékfrankos Kft.-t.

A Soproni Kékfrankos Kft. kis- és nagykereskedelmi tevékenységet is folytat 2010. március 9-től, hogy a soproni borok piaci pozícióit erősítse - mondta a vállalkozás megalakulását követő soproni tájékoztatón Taschner Kurt borász, a cég egyik ügyvezetője.

A nyereségorientált vállalkozás tulajdonosai nonprofit szervezetek: a Soproni Borút Egyesület és a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. A két tulajdonos révén így a Soproni Kékfrankos Kft.-ben szinte valamennyi helyi borászat érdekelt.

"Aki az új soproni közösségi borkereskedelmi cégtől vásárol, az gyakorlatilag közvetlenül a termelőtől szerzi be a borokat. Ez vitathatatlan versenyelőny - vélekedett Jandl Kálmán borász, a cég másik ügyvezetője.

Az elképzelések szerint a cég két éven belül nyereségessé válhat, a tervek szerint az üzleti eredmény kizárólag közösségi célokra fordítható. Ezzel kapcsolatban a Kft. harmadik ügyvezetője, Rigler Zsolt a tájékoztatón elmondta: A Soproni Kékfrankos Kft. célja kettős, a hagyományos borkereskedelmi tevékenységek mellett a marketing és a PR-munka jelentősége is fontos a cég számára.

Rigler Zsolt hozzátette: a jelenleg működő borkereskedőkkel is felveszik a kapcsolatot, az ő munkájuk segítése szintén a cég feladata. Éppen ezért nem leszünk versenytársak a piacon - hangsúlyozta Rigler.

Az új cég tevékenységéhez hozzátartozik, hogy szervezze vendéglátósok, kereskedők és újságírók Sopronba utaztatását, mivel a sikeres értékesítéshez az is hozzátartozik, hogy ezek a szakemberek jobban megismerjék a Soproni borvidéket - fejtette ki Szabó Borbála kereskedelmi vezető.

A Soproni Kékfrankos Kft. induló kínálatában 16 soproni pincészet 28 bora szerepel.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×