Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Motorosok, ideje aktiváltatni a kötelezőt!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kezdődik a motoros szezon, így aki télen nem használta a járművét és szüneteltette a kötelező biztosítását, annak újra aktiváltatnia kell azt - mondta az InfoRádiónak a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletág vezetője. Kaszab Attila arról is beszélt, hogy bár kerékpárokra nem kell kötelezőt kötni, azzal is okozhatunk kárt, ilyenkor pedig a lakásbiztosítás a megoldás.

Ideje újra aktiváltatniuk a kötelező felelősségbiztosításukat azoknak a motorosoknak, akik a szezon végén ideiglenesen kivonatták a forgalomból járművüket, így mentesültek a díjfizetés alól - figyelmeztet az InfoRádió által megkérdezett szakértő.

Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem életbiztosítási üzletág vezetője elmondta: bár a biztosításról szóló új törvény alapján a központi nyilvántartó lejelenti a forgalomból kivonást és a forgalomba helyezést, érdemes ezt az ügyfeleknek maguknak is bejelenteniük a biztosítójuknál.

Az utóbbi időben alacsonyabb a motoros biztosítások ára, de hogy folytatódik-e az csökkenés, az attól függ, hány baleset történik: az utóbbi években jól alakulnak a szegmensben a biztosítástechnikai eredmények - magyarázta Kaszab Attila.

A cascóval kapcsolatban a szakértő elmondta: motorosok számára csak kevés társaság kínál ilyen biztosítást, ráadásul elég drágán. Ennek oka az, hogy a motorok esetében az autókhoz képest másképp alakulnak a lopás- és töréskárok, ezért a szakma óvatosabban kezeli ezt a területet.

A K&H Biztosító nem életbiztosítási üzletág vezetője megjegyezte: a kerékpárokra nem kell felelősségbiztosítást kötni, bár azokkal is lehet kárt okozni. Ilyen esetben általában az lehet a megoldás, hogy a biciklire is kiterjesztik a lakásbiztosítást.

Hanganyag: Panulin Ildikó