eur:
395.31
usd:
372.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az MFB hozzájárul a Balatonring-tanulmány közzétételéhez

Feltétel nélkül hozzájárul a Balatonring-beruházással kapcsolatos hatástanulmány közzétételéhez a Magyar Fejlesztési Bank. A pénzintézet közölte: a dokumentumot készítő KPMG Tanácsadó Kft. és a beruházó Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. egyaránt úgy nyilatkozott, hogy legkorábban holnap járul hozzá a dokumentum nyilvánosságra hozatalához.

Korábban a miniszterelnök is a hatástanulmány mielőbbi közzétételét kérte. Bajnai Gordon azután döntött így, hogy három civil szervezet a beruházónak szánt támogatás felfüggesztését kérte, majd az Európai Bizottsághoz fordult, hogy a testület vizsgálja meg: a finanszírozás összeegyeztethető-e az uniós jogokkal, az Index pedig azt írta: a Pénzügyminisztérium is túl kockázatosnak és gazdaságtalannak tartotta a motorversenypálya állami támogatását.

Közben Bobek József, Sávoly polgármestere bejelentette: országos aláírásgyűjtésbe kezdett a Balatonring megépítéséért; a kezdeményezéshez már több mint 10 Somogy megyei település vezetője csatlakozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×