eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Alapvetően megváltoztathatja az olvasási szokásokat az e-könyv

Van igény Magyarországon is az e-könyvekre - véli a Bookline vezérigazgatója. Starcz Ákos elmondta: a Lírával közösen alapított új cég fogja forgalmazni egy német modell alapján az e-könyveket. A szakember szerint a kiadónak jóval olcsóbb az e-könyv kiadása, ezért akár rétegigényeket is ki lehet elégíteni.

Jelentősen megváltozhatnak olvasási szokásaink, ha elterjednek az elektronikus könyvek. Ezek a tartalmak több módon is elérhetőek, letölthetőek számítógépre és akár mobiltelefonra is, de elképzelhető, hogy hamarosan egyre többen rendelkeznek majd e-könyv olvasóval, amelyekből már most kínál néhányat a Bookline.

Az Egyesült Államokban már sikeres ez az olvasási forma - mutatott rá a Bookline vezérigazgatója. A tengerentúlon karácsony előtt már volt olyan nap, hogy a könyvterjesztők több e-könyvet értékesítettek, mint papíralapút, és például Dan Brown új könyvéből, Az elveszett jelképből több százezret adtak már el ebben a formában.

Starcz Ákos szerint a hazai piac már elérte azt a fejlettségi szintet, amikor érdemes bevezetni az e-könyvek kiadását. A vállalkozás elindítása ugyanakkor technológia- és költségigényes, éppen ezért társult az internetes értékesítésre szakosodott Bookline a Lírával.

Az eKönyv Magyarország Kft., amely a tartalmait webes felületen kínálja, már most árul angol és néme nyelvű elektronikus könyveket, az internetes oldalukat azonban tavasszal indítják be, magyar nyelvű tartalmakat pedig nyár elején kezdenek értékesíteni.

A vezérigazgató szerint ezzel eshet a papíralapú könyvek piaca, az elektronikus technológia bevezetésével azonban nemcsak a sikerkönyvek kiadására koncentrálnak majd, hanem olyan tartalmakra is, amelyekre az alacsony igény miatt nem jelenhetnek meg nyomtatásban, hiszen a kiadás költségei messze meghaladnák a várható bevételt. Az elektronikus kiadás költsége sokkal alacsonyabb, ebben a formában akár 100 példányban is megjelenhet egy könyv - mutatott rá Starcz Ákos.

Elmondta azt is: a vállalkozás egy kész technológiát vett meg a német Hanseatische Gesellschaft für Verlagservice informatikai céggel, amelynek rendszere a világon egyedülállóan egy olyan olvasót használ, amelyen keresztül elérhető az áruház, tehát vásárolni is lehet rajta, emellett mobiltelefonos alkalmazást is forgalmaz.

Hozzátette: a tartalmakat csak bizonyos eszközökre lehet majd letölteni - amelyet regisztrálni kell -, ezzel biztosítható az, hogy azokat ne lehessen másolni, e-mailben elküldeni.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×