Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csányi Sándor: Mindig fontos lesz a nehéz helyzetű ügyfelek segítése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Akvizíciós célpontokat keres a régióban az OTP Bank - mondta az InfoRádiónak a pénzintézet elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor szerint a bank hitelállományának romlása lelassult, és már nem lesz szükség az adósvédelmi programra.

Szerbiában, Szlovákiában, Horvátországban és Romániában, vagyis olyan piacokon keres akvizíciós célpontokat a túltőkésített OTP Bank, ahol a részesedése még alacsony - mondta az InfoRádiónak a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

Csányi Sándor arról is beszélt, hogy a bank hitelállományának romlása sok országban lelassult, és bár már nincs szükség adósvédelmi programra, a nehéz helyzetbe került ügyfelek segítése mindig fontos lesz.

A bank három hónapon át próbálja felvenni a kapcsolatot a késve vagy nem fizető ügyfelekkel, és igyekszik megállapodni velük. A pénzintézet behajtást akkor kezdeményez egy adós ellen, ha az nem hajlandó az együttműködésre - jegyezte meg az elnök-vezérigazgató.

Március elsejétől, illetve nyártól változik a hitelezési szabályozás. Csányi Sándor szerint ez azt fogja eredményezni, hogy kevesebben lesznek képesek teljesíteni a saját erőre vonatkozó követelményeket, azt azonban még nem lehet tudni, milyen mértékű lesz majd a csökkenés.

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerint a változásoktól függetlenül lehet növekedés a hitelezésben, sokat számít azonban e téren, hogy milyenek az emberek várakozásai saját jövedelmi helyzetüket illetően.

Hanganyag: Panulin Ildikó