eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Elhunyt a kávékirály

Hetvennyolc éves korában elhunyt Emilio Lavazza olasz kávékirály, a világméretűvé szélesedett Lavazza családi vállalkozás feje.

Lavazza 2008-ban, negyven év után vonult vissza a vállalatbirodalom vezetésétől. Akkor 1,12 milliárd eurós éves forgalmat bonyolított le a vállalkozás, amelyet 1895-ben alapított Emilio nagyapja az észak-olaszországi Torinóban. Emilio Lavazza apja halálakor, 1971-ben vette át az irányítást.

A vállalkozás szóvivője a halálesetet kommentálva elmondta: "Tiszteletbeli elnökünk, Signor Emilio felvilágosult, befolyásos vállalkozó volt, aki nagyratörő terveit hatalmas emberséggel valósította meg és így tette a Lavazzát lépésről lépésre világkonszernné".

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×