eur:
393.88
usd:
369.07
bux:
65865.83
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Azonnali tájékoztatást kért Romániától a környezetvédelmi miniszter

Azonnali hivatalos tájékoztatást kért Romániától a nagybányai aranykitermelés tervezett újraindításáról a környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

Szabó Imre Borbély László romániai környezetvédelmi miniszternek írt levelében emlékeztetett: Budapest a román lapokból értesült arról, hogy újrakezdhetik az aranykitermelést a 2000-ben történt tiszai ciánszennyezést okozó üzemben Nagybányán, miután egy orosz vállalat környezetvédelmi engedély kibocsátását kérte a hatóságoktól.

Szabó Imre hangsúlyozta: Budapest figyeli az eljárást, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ne települhessen a határ közelébe egy Magyarország területét környezetvédelmi szempontból veszélyeztető beruházás.

Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter a Krónika című erdélyi napilapnak közben azt mondta: a tárca még nem kapott olyan dokumentumot, amely arra utalna, hogy Nagybányán újra akarnák indítani az aranykitermelést.

A Romania Libera tegnap azt írta: az üzem a leggazdagabb orosz üzletember, a becslések szerint 9,5 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkező Mihail Prokhorov tulajdonába került, és a cég környezetvédelmi engedély kibocsátását kéri a román hatóságoktól.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×