eur:
394.34
usd:
371.64
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Béremelésre is költi nyereségét a Dacia

Béremelést kapnak a romániai Automobile Dacia gépkocsi gyár alkalmazottai, miután a francia Renault gyártó tulajdonában lévő vállalat tavaly 3,8 százalékkal növelte a nyereségét.

Ion Iordache, a gyárban dolgozók szakszervezeti alelnöke bejelentette, hogy szerdán véget értek a bértárgyalások az érdekvédelmi szervezet és a munkáltató között, és a dolgozók két részletben 300 lej (75 euró) béremelést kapnak az idén. Így egy szakképesítéssel rendelkező munkás minimálbére el fogja érni az 1650 lejt (400 euró).

A Dacia a tavalyi évet 230,28 millió lej (56,1 millió euró) nyereséggel zárta. Eredményességét főként annak köszönheti, hogy a francia és a német kormány által tavaly meghirdetett roncsprogram keretében nagy sikernek örvendtek a francia gyártó modelljei.

A Dacia gépkocsik iránti kereslet külföldön nagyobb volt mint Romániában, hiszen a Dacia összes eladásai 20,5 százalékkal, 311 ezerre nőttek tavaly, a román piacon azonban az értékesítés több mint 50 százalékkal csökkent az előző évhez viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×