Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyereséges a Mol Románia

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Mol Románia nyereséggel zárta a 2009-es évet, megőrizte 11 százalékos piaci részesedését, az üzemanyag-eladás azonban 5 százalékkal csökkent az előző évhez képest - közölte a cég.

Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény szerint a MOL Románia tavaly körülbelül 17 millió euró nyereséget ért el.

A vállalat euróban számított üzleti forgalma - elsősorban a román lej gyengülése - miatt esett 23 százalékkal, körülbelül 450 millió euróra. Ehhez hozzájárult a romániai üzemanyagpiac általános zsugorodása is, amely elsősorban a kártyás üzletfelek fogyasztásában mutatkozott.

A gazdasági válság hatása a vállalati kártyás-ügyfelek irányába történő üzemanyag-eladások mennyiségén érződik a leginkább, ugyanis ezen a területen 10 százalékos a csökkenés az előző évhez képest.

A vállalat üzleti forgalmát főként a kiskereskedelmi és az üzemanyag-kártya üzletágak biztosították, de a többi részleg, a nagykereskedelem, petrolkémia és kenőanyag is hozzájárult az eredményekhez. Ez utóbbiak enyhe növekedést értek el 2009-ben az előző évi eladásokhoz képest.

A vállalat tavaly négy új töltőállomást nyitott meg, a mezőtelegdi üzemanyagraktárban pedig bevezette a számítógépes vezérlésű tartálykocsi töltő rendszert, és húsz töltőállomást korszerűsített. Az idén további ötven benzinkút felújítását tervezik - közölte a Mol romániai leányvállalata.