eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk

A Pannon az új típusú adatátviteli szolgáltatások területén erősít

250 munkatársától válhat meg idén a Pannon. Ennek oka, hogy egy hárommilliárd forintos kiadáscsökkentési stratégia részeként 1,9 milliárd forinttal mérsékli a cég a személyi kiadásokat. A Pannon vezérigazgatója, Anders Jensen az InfoRádiónak elmondta, a cég 2012-ben lépne piacra a 4G-vel.

Hárommilliárd forintos kiadáscsökkentést irányoztunk elő 2010-re - nyilatkozta az InfoRádiónak Anders Jensen -. Ebből 1 milliárdot egyéb területen spórolunk meg, 1,9 milliárd forintot viszont a személyi kiadásokból kell lefaragnunk. Azt még egyelőre nem tudjuk, hogy mely területeket érint majd a kiadásmérséklés, és azt sem, hogy milyen időtávon belül.

Hány munkatársuktól kell megválniuk?


Úgy számolunk, hogy körülbelül 250 kollégától kell megválnunk. Még nem tudjuk pontosan, hogy kiket, de lesznek köztük belső munkatársak és szerződéses partnerek is.

Közleményükben az szerepel, hogy a kiadáscsökkentésre a későbbi növekedés érdekében van szükség. Milyen területen akarnak növekedni?

Az erőink jelentős részét a mobil-adattovábbítási hálózatunk fejlesztésére szeretnénk összpontosítani. Ezt már 2009-ben meghirdettük, és idén is szeretnénk folytatni. Ezen a téren muszáj lesz növelnünk a piaci részesedésünket. Hogy ez sikerüljön, a működési és szolgáltatási költségeket csökkentenünk kell. Így tudunk majd többet fektetni a szektorba.

Tervezik növelni a szélessávú mobilinternet-elérhetőséget?


Igen, ez kiemelt tervünk. Nagyobb figyelmet fordítunk idén az úgynevezett LTE hálózatok, tehát a 4G szolgáltatások kifejlesztésére. Szeretnénk, ha 2012-ben ezzel már el tudnánk indulni a piacon. Ezzel nagyobbra növelhetnénk a befolyásunkat az új típusú adatátviteli szolgáltatások területén.

Hallgatóink felvetették, hogy elsősorban az autópályák mentén kellene biztosítani a szélessávú mobilinternet-elérhetőséget. Ez is a tervek között szerepel?


A terveink két dolgon alapulnak. Az egyik természetesen az ügyfelek igénye, ez sokat nyom a latba. A másik pedig a lefedettségünk. Ezektől nem tudunk eltekinteni. Pontosan azt szeretnénk fejleszteni, amit mond, az pedig, hogy erre valóban van igény, ez egy jó jel.

Másfél év távlatából hogy látja, mennyire rázta meg Önöket a válság?

Ahogy az adatainkból is kitűnik, a válság nem hagyta érintetlenül a mobilkommunikációs piacot, így a Pannont sem. 2009-ben a piacvezető cégek mindegyikének csökkent a bevétele, most azért küzdünk, hogy ismét pozitív legyen a mérlegünk. Az is igaz, hogy más szférákat jobban megrázta a krízis. De nekünk növekednünk kell, ezért is csökkentettük a költségeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×