Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyereséges a Sony és a Toyota

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A világ legnagyobb fogyasztói elektronikai gyártója, a japán Sony Corp. csütörtökön 79,2 milliárd jenes adózott eredményt jelentett az üzleti éve decemberrel zárult harmadik negyedévéről, majdnem nyolcszor többet az egy évvel korábbi 10,4 milliárdnál, és több mint kétszer többet az elemzői előrejelzések 33,73 milliárdos átlagánál.

A javulást főleg a tévé üzletág sikereivel és a takarékossággal magyarázták.

A cégcsoport bevétele 3,9 százalékkal 2,24 billió jenre gyarapodott.

Ennek hatására a cégnél javították a márciussal záruló, teljes üzleti évre szóló előrejelzést: most 70 milliárd jenes veszteségre számítanak adó után az eddig várt 95 milliárdos veszteség helyett. A bevételi előrejelzést változatlanul hagyták 7,3 billió jenen.

A világ legnagyobb autógyár csoportja, a japán Toyota 153,2 milliárd jenes adózott eredményt ért el az üzleti éve decemberrel zárult harmadik negyedévében az egy évvel korábbi, 164,6 milliárdos veszteség helyett. Az eredmény jócskán meghaladta az elemzői előrejelzések 87,7 milliárdos átlagát is.

A cégcsoport üzemi eredménye csütörtökön megjelent beszámolója szerint 189,1 milliárd jen volt az egy évvel azelőtti, 360,6 milliárdos hiány helyett. Ezzel együtt üzleti éve első háromnegyedében az üzemi eredménye 52,2 milliárd jenre csökkent az egy évvel korábbi 221,52 milliárdhoz képest.

A Toyota a márciussal záruló, teljes üzleti évére 80 milliárd jenes adózott eredményt vár a korábban jelzett 200 milliárd veszteség helyett.

A csoport részvényei az utóbbi két hétben mintegy 30 százalékkal gyengültek, járműveinek szaporodó biztonsági problémái, a kényszerű visszahívások miatt.