Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Mol újabb nemzetközi elismerése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Mol, mint egyike a pénzügyileg és a fenntartható fejlődés terén legjobban teljesítő olaj- és gázipari vezető vállalatok 15 százalékának, idén egyedüli kelet-közép-európai vállalatként szerepel a fenntarthatósági szempontból értékelt 2500 vállalat legjobbjai között.

A független értékelés a fenntarthatóság három dimenzióját vizsgálja, a hosszú távú gazdasági, a társadalmi, és a környezeti teljesítményt, a Mol mindhárom területen kiemelkedő pontszámot ért el.A Mol saját ágazatán belül a bronz minősítésben részesült az iparág több vezető vállalkozásának - mint a Shell és a BP - társaságában.

Az energetikai cégek között - derül ki a SAM kiadványából - az elmúlt egy évben a MOL fejlődött a leginkább a fenntarthatósági szempontok alapján, s ezért megkapta a "Legjobban fejlődő" társaság címét is.

"A 2006-ban bevezetett fenntarthatósági stratégiánk elismerése, hogy egyedüli cégként a régióból bekerültünk a világ legjobbjai közé. Ez a kiemelkedő eredmény világosan bizonyítja, hogy a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk nem üres szólam csupán, hanem a MOL-csoport mindennapi üzleti tevékenységének szerves része" - mondta Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója.

A SAM éves vállalati fenntarthatósági értékelése egy olyan eszköz, amellyel azonosíthatóvá válnak a lehetséges kockázatok és lehetőségek a globális fenntarthatósági trendek tükrében, valamint a hosszú távú gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi tényezők egyensúlyban tartásával menedzselhetőek a vállalat üzleti tevékenységei. Az évkönyv ezen értékelés alapján tartalmazza 58 iparág élenjáró vállalatait.