Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Járai: Remélni lehet, hogy a finanszírozóknak lesz türelmük az új kormányhoz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormányváltás nem érdekli a finanszírozókat és a befektetőket, ők csak a gazdasági folyamatok alakulását nézik - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Járai Zsigmond volt jegybankelnök arra a kérdésre, hogy egy új kormány hivatkozhat-e arra, nem felelős a gazdaság állapotáért.

Azok a finanszírozók, akik alaposan ismerik a magyar valóságot, örülni fognak, hogy végre valószínűleg olyan kormány alakul, amely nagy társadalmi támogatottságot élvez, és a nehéz dolgokat is keresztül tudja vinni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Járai Zsigmond volt jegybankelnök.

A CIG Pannonia Életbiztosító Zrt. felügyelő bizottságának elnöke kiemelte: a legtöbb finanszírozó csak a gazdaság számait és a folyamatokat figyeli, és az Egyesült Államokból nézve csekély változás, hogy Magyarországon új kormány alakul. Hozzátette: a befektetők viszont már nem hiszik el azokat az ígéretek, hogy a következő három évben minden megfelelően alakul.

Remélni lehet, hogy a finanszírozóknak lesz néhány éves türelmük kivárni, amíg Magyarországon a folyamatok jobbra fordulnak - hangsúlyozta Járai Zsigmond, aki szerint mindez jelentősen függ a Nemzetközi Valutaalaptól, hiszen ha meg lehet győzni az IMF-et, akkor erre más finanszírozók is figyelni fognak. Jobb gazdaságot kell felépíteni, és erről meg kell győzni a befektetőket - tette hozzá.

Hanganyag: Exterde Tibor