Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Magyarországon nem tudják, hogy a csőd jó\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megindult a gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó Csiki-Bege Kereskedelmi Kft. felszámolása - írta a Napi Gazdaság. A társaság még tavaly tavasszal kért csődvédelmet, amit a hitelezők rosszul értelmeztek, így a tulajdonos visszavonta azt. Szakértők az eset kapcsán megjegyezték: Magyarországon nem ismerik és rosszul értelmezik a csőd fogalmát.

December végén jogerőre emelkedett a Fővárosi Bíróság végzése, így január 7-én elindult a fő tevékenységként gépjármű-kereskedelemmel foglakozó Csiki-Bege Kereskedelmi Kft. Felszámolása - tudta meg a Napi Gazdaság.

A társaság fő tulajdonosa, Csiki-Bege Lajos tavaly március végén kért csődvédelmet autós vállalkozásai pénzügyi helyzetének rendezésére. A hitelezők és a vállalkozással kapcsolatban állók azonban fizetésképtelenségként értelmezték ezt a lépést, ezért pár hét múlva a tulajdonos visszavonta a csődeljárási kérelmet és reorganizációt jelentett be.

A Direktinfo vezetője az üggyel kapcsolatban az InfoRádiónak azt mondta: nincs benne a magyar vállalati kultúrában a csőd fogalma, a vállalatvezetők nem tudják, hogy a csőd jó, alkalmas arra, hogy egy élet munkáját ne döntsék romba. Csatlós Csilla szerint több társaság is megmenthető lenne csődeljárással, mégis bizonytalanabb kimenetelű felszámolás lesz belőle.

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy a Csiki-Bege-csoport hitelezői többségével megállapodott a követelések rendezéséről, és a tulajdonos az elmúlt hónapokban végleg kivonult a magyarországi autókereskedelemből, és jelenleg elsősorban az ingatlanfejlesztői tevékenységére koncentrál.

A felszámoló-biztos úgy nyilatkozott: eddig 6 vállalkozás nyújtott be követelést a céggel szemben, és a bejelentési határidő február 15-én jár le.