A szolgáltatók szerint is túl bonyolultak a közüzemi számlák

Infostart
2010. január 27. 14:30
Bonyolultak és nehezen érthetők a jelenlegi közműszámlák. A szolgáltatókat jogszabályok, illetve rendeletek kötelezik, hogy milyen adatokat kell szerepeltetniük a bizonylatokon. Úgy tűnik, a kormány is hajlik rá, hogy módosítsa ezeket a rendelkezéseket, a kormányszóvivő egy mai napilapban bemutatta az új számlák tervezetét.

A szolgáltatók is örülnének, ha egyszerűbbek lehetnének az áram- és gázszámlák. A törvényalkotó célja nyilván az volt, hogy a több információ átláthatóbbá teszi a fogyasztók számára az elszámolást, ennek azonban az ellenkezője történt: a fogyasztók minden lehető fórumon panaszkodnak az érthetetlen bizonylatok miatt.

Maga a miniszterelnök is szót emelet az egyszerűsítés mellett az év első napjaiban.

A kormányszóvivő ma az egyik napilapban ugyan bemutatta az új számlát, arról azonban a szolgáltatók információink szerint még nem kaptak tájékoztatást a kormánytól. Ugyanígy nincs információjuk az érintett cégeknek a Szollár Domokos által említett, a bankokéhoz hasonló magatartási kódexről sem. Az ügyben, úgy tűnik, az energiahivatalnak sincsenek még információi, mert megkeresésünkre elzárkóztak a nyilatkozattól.

Mindenesetre a kormányszóvivő azt ígéri, hogy még a választások előtt a parlament elé kerülhet a közüzemi számlák egyszerűsítésére vonatkozó javaslat, így a második félévben már világos és egyszerűbb bizonylatok alapján fizetünk majd a gázért, az áramért és a hőszolgáltatásért.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást