eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Kétezer milliárd forintos beruházás Pakson: a harmadát végezhetik hazaiak

A paksi atomerőműben tervezett 2000 milliárd forint értékű bővítés, vagyis a két újabb blokk építésében 30-35 százalékban magyarországi beszállítókra, alvállalkozókra számítanak - mondta az erőműtársaság vezérigazgatója.

Nem befolyásolja a Pakson előállított áram árát az, hogy az atomerőmű 2000 milliárd forint értékű bővítést tervez - mondta az InfoRádióban Süli János, a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója. Hozzátéve: a hatékonyság növelésével próbálja gazdaságosabbá tenni a termelést az erőmű, a többi mellett az anyagfelhasználásban vannak például tartalékok.

A vezérigazgató elmondta azt is: a 2000 milliárd forintos beruházás mintegy 30-35 százalékára köthetnek szerződést hazai vállalkozásokkal. Egyes kiegészítő berendezések, csövek valamint a beépítés munkáját minden bizonnyal "itthon tartanak" majd, a fő berendezést azonban nem tudják Magyarországon legyártatni.

A beruházás lehetséges résztvevőivel még az idén megkezdi a tárgyalásokat a Paksi Atomerőmű.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×