eur:
394.32
usd:
369.84
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Az államháztartási hiányokat vizsgálja az Európai Unió

Megkezdi az Európai Bizottság annak vizsgálatát, hogy az unió érintett tagországai hatékony intézkedéseket hoztak-e az előírt mértéket meghaladó államháztartási hiányuk leszorítása érdekében. Magyarország helyzetét - Lettországgal, Litvániával és Máltával együtt - az elsők között, jövő szerdán tekinti át a testület.

Ezeknek az országoknak az uniós tagállamok pénzügyminisztereinek tanácsa júliusban adott hat hónapos határidőt arra, hogy hatékony hiánycsökkentési lépéseket dolgozzanak ki. Az unióban érvényes szabályok szerint a deficitnek mindenkor a bruttó hazai össztermék, a GDP 3 százaléka alatt kellene maradnia. Azon tagországok esetében, amelyek túllépik ezt a határt, a brüsszeli bizottság úgynevezett túlzott deficit miatt eljárást indít. Jelenleg 20 tagállam hiánya ügyében folyik ilyen vizsgálat. Magyarországgal szemben a legrégebben, 2004 júliusában indult eljárás.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×