eur:
393.67
usd:
364.6
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Brutálisan megemelte az OTP célárfolyamát a Merrill Lynch

A tavalyi szeptember és november végi felminősítés után ismét megemelte az OTP részvényeire vonatkozó célárát a Bank of America - Merrill Lynch. Az új célárfolyam 6190 helyett 6950 forint, miközben a papírok minősítése továbbra is semleges náluk - derül ki a január 19-ei dátumozású elemzésből.

A Bank of America - Merrill Lynch elemzői ismét pozitív hangvételben írnak a régiós bankok kilátásairól, lévén, hogy várakozásaik szerint az EU idei 2,1 százalékos GDP-növekedése jótékonyan fog hatni a közép- és kelet-európai országok gazdaságára, ezen keresztül a bankszektorra is.

A jelenlegi hozamszinteket tekintve Csehországot leszámítva Magyarország áll a legjobban az eurózónához való konvergenciában - emelik ki. A magyar bankok részéről mégsem számítanak nagy hitelexpanzióra, és a lengyel PKO BP 16 százalékos növekményével szemben az osztrák Erste és Raiffeisen mellett valószínűleg az OTP is sovány, egy számjegyű növekedést fog mutatni.

A jelenlegi szintekhez képest csaknem 15 százalékos felértékelődési potenciált látnak az OTP árfolyamában az elemzők, ezzel a középmezőnyben helyezkedik el a nagyon jó növekedési kilátásokkal rendelkező PKO BP és az osztrák bankok, illetve a szerintük már viszonylag felülértékelt Pekao, Komercni, BZWBK vagy BRE között.

Az ajánlás a lengyel és osztrák bankoknál vételi, az OTP és a Komercni esetében semleges, míg a többiek szerintük alulteljesítők lehetnek. Az OTP-t vonzóvá teheti az alacsony hozamszint, miközben a GDP-környezet és emiatt a várható bevételek kedvezőtlenebbül alakulhatnak, illetve a legutóbbi negyedéves céltartalékok is bizonytalanságra adnak okot.

A választások után várható, eurózóna-belépésről szóló tárgyalások és a csökkenő hozamszintek jót tesznek a részvénypiaci értékeltségnek. Azt írják: csökkenő hozamszintek mellett eddig 100 százalékot drágultak a bank papírjai, ám a további emelkedéshez szívesen látnának az OTP-től egy saját sztorit, miközben a hitelbővülés alacsony maradhat a banknál, és a céltartalékok szempontjából is elhúzódhat a kilábalás.

A 2009. negyedik negyedéves céltartalékok magasak lehetnek az OTP-nél, és további goodwill leírásokra kerülhet sor, valamint a független könyvvizsgáló véleménye is mérvadó lesz. Könyv szerinti értéke alapján az Erstéhez és a Raiffeisenhez képest felül- a többi régiós szereplőhöz viszonyítva viszont alulértékelt a bank.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Pár hónapja már voltak pletykák, március elején pedig hivatalossá vált, hogy spanyol vonatgyártót venne egy magyar befektetői csoport, több mint 200 milliárd forintért. A hírek szerint a spanyol kormány igyekszik keresztbe tenni a Talgo nevű cég felvásárlásának, és nemrégiben felbukkanhatott egy újabb potenciális vevő is, így korántsem biztos a siker. Összeszedtük, hogy hol tart most a sztori, hogy mit gyárt pontosan a Talgo, és hogy miért kell ennyire a spanyol cég a magyar befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×