eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kilián Csaba az ITD Hungary új vezérigazgatója

Kilián Csaba befektetési igazgatót kérte fel az ITD Hungary Zrt. vezérigazgatói teendőinek ellátására, Rétfalvi György vezérigazgató visszahívását követően Varga István gazdasági miniszter - közölte a minisztérium.

A korábbi vezetőt tegnap hívta vissza tisztségéből Varga István a tavaly ősszel lefolytatott vizsgálat alapján. Rétfalvi György munkaviszonyát rendkívüli felmondással szüntették meg. A menesztett vezető alaptalannak tartja a döntést, ezért várhatóan bírósághoz fordul az ügyben.

A minisztérium emlékeztetett arra: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal áttekintette a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség 2007 és 2009 közötti működését, és több esetben is szabálytalanságokat talált a vállalkozási, szolgáltatási, illetve tanácsadási szerződések, valamint a költséggazdálkodás területén. Emellett hiányosságokra bukkantak a szakmai, szervezeti működési szabályok, illetve a vezérigazgatói ellenőrzési kötelezettségek betartásában. A volt vezérigazgatónak végkielégítés nem jár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×