Kilián Csaba az ITD Hungary új vezérigazgatója

InfoRádió / MTI
2010. január 12. 10:10
Kilián Csaba befektetési igazgatót kérte fel az ITD Hungary Zrt. vezérigazgatói teendőinek ellátására, Rétfalvi György vezérigazgató visszahívását követően Varga István gazdasági miniszter - közölte a minisztérium.

A korábbi vezetőt tegnap hívta vissza tisztségéből Varga István a tavaly ősszel lefolytatott vizsgálat alapján. Rétfalvi György munkaviszonyát rendkívüli felmondással szüntették meg. A menesztett vezető alaptalannak tartja a döntést, ezért várhatóan bírósághoz fordul az ügyben.

A minisztérium emlékeztetett arra: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal áttekintette a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség 2007 és 2009 közötti működését, és több esetben is szabálytalanságokat talált a vállalkozási, szolgáltatási, illetve tanácsadási szerződések, valamint a költséggazdálkodás területén. Emellett hiányosságokra bukkantak a szakmai, szervezeti működési szabályok, illetve a vezérigazgatói ellenőrzési kötelezettségek betartásában. A volt vezérigazgatónak végkielégítés nem jár.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Panulin Ildikó összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást