Nyomott áron szabadulna az ingatlanoktól a főváros

Infostart
2010. január 7. 21:00
Összesen több mint 5 milliárd forintos bevételt vár idén fővárosi ingatlanok értékesítéséből a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Január végétől Duna-parti telkek, műemlék kastélyok, rózsadombi és belbudai iskolák tulajdonjogát pályáztatják meg, még akkor is, ha alig van tranzakció az ingatlanpiacon.

Január végén jelennek meg azok az ingatlanok, amelyeket tavaly nem sikerült értékesíteni a fővárosi önkormányzatnak, vagy újonnan kerültek be az eladási portfólióba. Olyan ingatlanokról van szó, mint például Duna-parti telkek, rózsadombi ingatlanok és iskolaépületek.

Az önkormányzat annak ellenére pályáztatja meg az ingatlanok tulajdonjogát, hogy az ingatlanpiacon jelenleg nagyon nyomott árak vannak, vagyis az eladások jelentős vagyonvesztést okozhatnak a fővárosnak.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő központ Zrt. vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: jelenleg nem lehet tudni, hogy meddig lesznek még nyomott árak. Legfeljebb egy-két ajánlattevő van, akik a minimumárakhoz közeli ajánlatokat tesznek.

Gál Csaba elmondta: a helyzet ellenére Budapest 10 milliárdos ingatlanvagyont tervez idén eladni, és reméli, hogy év végéig több mint 5 millió forint bevétele származik belőle.

A DTZ ingatlantanácsadó az InfoRádiónak elmondta: alig van tranzakció az ingatlanpiacon, ezért egyrészt nehéz meghatározni az eladási és várható árat, másrészt érdeklődő sincs sok. Hornok Krisztián szerint minél szokatlanabb és kockázatosabb az ingatlan (mint például egy iskolaépület), annál nehezebb túladni rajta.

Hanganyag: Panulin Ildikó és Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hornok Krisztián
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gál Csaba
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást