eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Árbevétele alapján a Mol a legnagyobb magyar vállalat

A Mol vezeti a HVG Top 500-as vállalati listáját. A gazdasági hetilap tájékoztatása szerint árbevétele alapján a második legnagyobb vállalat az Audi Hungária, a harmadik pedig az E.ON Földgáz Trade lett. A teljes listát a HVG holnap megjelenő számában teszik közzé.

A lista elkészítéséhez szükséges adatbázist a Creditreform Kft. állította össze több mint 6000 társaság adatainak átvizsgálásával. A rangsorolásnál a magyar cégek tavalyi árbevételi adatait és a 2007-es adatokat vette figyelembe. Eszerint a magyar olajtársaság árbevétele a vizsgált időszakban 35 százalékkal emelkedett, az Audié stagnált, míg az E.ON Földgáz Trade-é 21 százalékkal nőtt.

Az idei listán - a tavaly megjelenttel ellentétben - nem szerepel a Nokia, mivel a cég nem hozta nyilvánosságra 2008-as árbevételét. A HVG közölte: a Top 500-ban résztvevő vállalkozások a teljes magyar export 86 százalékát adják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×