eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Opten: nagy lejtmenetben az italkereskedelem

Az Opten céginformációs szolgáltató szerint 2009-ben 40 százalékkal több italkereskedelmi cég ment tönkre, mint egy évvel korábban.

A társaság közleménye szerint a jelenleg működő 11 600 italkereskedelmi főtevékenységet végző cégből tavaly 323 céggel szemben indítottak felszámolási eljárást a hitelezők, idén viszont már 450 társaság jutott hasonló sorsra.

Az ágazat mutatói gyorsabban romlanak, mint akár az építőiparé - mutat rá az Opten.

Hozzáteszik: a végelszámolások száma az ágazatban a más tevékenységet folytató cégekhez hasonlóan alakult, így idén a tavalyinál 23 százalékkal több, összesen 357 cég bezárásáról döntöttek a tulajdonosok.

Az új cégek alapításában ugyanakkor nem tükröződik a válság hatása az ágazatban. Tavaly és idén is mintegy ezer új italkereskedelmi céget jegyeztek be, miközben ennél 100-150-nel kevesebbet töröltek a nyilvántartásokból - jegyzi meg az Opten.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×