eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kötelező biztosítás - amire ügyelnünk kell mostanában!

Kezünkben kell, hogy legyen az év végéig az új kötelező biztosításról szóló szerződés vagy visszaigazolás, ha mégsem, akkor be kell szerezni az alkusztól vagy a biztosítótól - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke.

Papp Lajos hozzátette: 2010-ben csak március elsejétől ellenőrzik a rendőrök a biztosítási díj befizetését, mivel a díjak befizetésére a jövő évtől már nem 30, hanem 60 nap áll rendelkezésre.

Az év első két hónapjában így csekket nem, csak a szerződésről szóló dokumentumot kell magánál tartania az autósnak. Ezt internetes szerződéskötéskor szinte azonnal megkapja az ügyfél, ha más módon váltott biztosítót, akkor azonban alkuszától vagy biztosítójától kell kérnie a dokumentumot, ha még nem kapta meg.

Aki az év utolsó napjaiban okoz balesetet, annak a korábbi biztosítója téríti meg a károkat. Ebben az esetben számolni kell azzal, hogy a bónuszfokozat módosul, így az új biztosító által ajánlott biztosítási díj is növekedhet.

Az év első napjaiban okozott kárért már az új biztosító felel, akkor is, ha a díj még nem lett befizetve. A szerződés ugyanis már ekkor érvényes.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×