eur:
392.86
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Sok helyen elmaradt a céges karácsonyi vacsora

Kevesebbet költöttek a magyar cégek karácsonyra, mint tették azt a korábbi években - derült ki az Ipsos a FigyelőNetnek készült felméréséből. A kutatás szerint spóroltak a munkatársaknak és a partnereknek szánt ajándékokon is, és a karácsonyi partit sem tartották meg minden vállalatnál.

Spórolták a cégek a karácsonyon és ezt nemcsak a munkavállalók, de az üzleti partnerek is megérezték - derült ki az Ipsos a figyelőnetnek készült kutatásából. A felmérés szerint minden hetedik vállalatnál elmaradt az eddig szokásos karácsonyi parti, többen azzal indokolták ezt, hogy nincs jutott erre pénz, néhányan azt mondták: az elbocsátások mértéke miatt nem volt mit ünnepelni az év végén.

A kutatásból kiderült az is, hogy idén a vállalatok kevesebb, mint félmillió forintot költöttek a karácsonyi partikra, a többség mindössze 50-100 ezer forintot. Elmaradtak a szokásos év végi prémiumok is a tavalyi mértéktől. A vállalatok egyharmada ugyan egy kicsivel többet adott, mint tavaly, egyharmadánál pedig egyszerűen elmaradt, a gazdasági helyzetre hivatkozva. És a legtöbb helyen nem jutott idén céges ajándék sem, a válság még a hagyományosan juttatott szaloncukrot is megette.

Azok a cégek, ahol rendeztek karácsonyi partit, minden második a munkahelyen kívül tette ezt, például egy étteremben, vagy szállodában, fele pedig egyszerűen a cég irodájában, telephelyén szervezte meg ezt az ünnepséget, egy-két cég volt mindössze, ahol ettől eltérően gondolkodtak, például akadt olyan, hogy elutazott a kollektíva pár napra síelni. Maga az ünnepség a legtöbb helyen 6 órás volt.

Idén az üzleti partnerek is kevesebbet kaptak. Általában a cégek fele küld ajándékot, vagy üdvözlőlapot az évvégén megköszönve az addig együttműködést. Idén ennél visszafogottabbak voltak a vállalatok: a cégek kicsivel több mint harmada küldött ajándékot. A legtöbben 80 százalékuk kisebb értékű ajándékot adott, a legnépszerűbb a bor volt, mellette a csokoládé, a naptár , vagy ha van ilyen, akkor saját terméket. Bár idén is sokan küldtek üdvözlőlapot, de már 28 százalékra növekedett azok száma, akik elektronikus jókívánsággal éltek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×