eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Magyar Telekom bekerült a bécsi tőzsde fenntarthatósági indexébe

Magyar Telekom bekerült a nemzetközi CEERIUS fenntarthatósági tőzsdeindexbe a 2010-es évre - közölte honlapján a társaság.

A vállalat közleményében emlékeztetett: a CEERIUS (Central and Eastern European Responsible Investment Universe) közép- és kelet-európai felelős befektetői indexet a Bécsi Értéktőzsde (Wiener Börse) indította 2009-ben. Az indexben a környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból legjobban teljesítő vállalatok szerepelnek a régió nyolc országából.

A közel 200 vállalat értékelését és az index összeállítását az RFU (Reinhard Friesenbichler Unternehmensberatung) osztrák tanácsadó cég végezte. Az értékelésben egyebek között vizsgálták a vállalatok viszonyát saját alkalmazottaikhoz, ügyfeleikhez, piaci partnereikhez, a társadalom egészéhez, valamint a környezethez. A CEERIUS index cégeinek részvényei több befektetési termék (befektetési alapok és jegyek) részét képezik.

A Magyar Telekom kiemelte: fenntarthatósági teljesítményét már korábban is elismerték, mivel a SAM (Sustainability Asset Management) évkönyvében a régióból egyedüliként ezüst osztályba sorolták, az Oekom értékelése alapján pedig ajánlott, Prime Category minősítést kapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×