Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Sole-Mizo megveheti a Danone Túró Rudi üzletágát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy a Sole-Mizo Zrt. irányítást szerezzen a Danone Kft. Túró Rudi üzletága felett.

A Sole-Mizo Zrt. 2009. október 5-én szerződést kötött a Danone Kft-vel, melynek értelmében megszerzi annak Túró Rudi üzletágát. A szerződés kiterjed a marcali gyár által használt védjegyekre is. A szintén Marcaliban gyártott Milka Super Rudi termék és a kapcsolódó szellemi termékek a Danone Kft. tulajdonában maradnak, annak független forgalmazását a Danone Kft. folytatja.

A vevő Sole-Mizo Zrt. közel 50,8 százalékban a CSIM Pte. Ltd. - Csányi Sándor Szingapúrban bejegyzett cége -, 49 százalékban pedig a Hongkong-ban bejegyzett Sinhu Investment Limited tulajdona.

A termelés jelenleg négy üzemben folyik, Szegeden, Bácsbokodon, Makón és Csornán. Az eladó Danone Kft. a francia Groupe Danone SA közvetett tulajdona. A Danone Kft.-nek Budapesten és Marcaliban vannak termelő üzemei.

A versenytörvény értelmében a vállalkozások összefonódásához a GVH engedélye szükséges, ha valamennyi érintett vállalkozás-csoport, valamint az érintett vállalkozás csoportok tagjai és mások által közösen irányított vállalkozások előző üzleti évben együttesen elért nettó árbevétele meghaladja a 15 milliárd forintot.

A GVH álláspontja szerint az összefonódás következtében számottevő "káros" versenyhatás fellépése nem valószínűsíthető. Mivel a versenytörvény értelmében a versenyhatóság nem tagadhatja meg az engedély megadását, ha az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacon - tartalmazza a versenyhatóság közleménye.