eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Karácsony előtt gyakrabban támadnak az internetes bűnözők

Egyre többen keresnek fel az internetes oldalakat annak reményében, hogy olcsóbban találnak karácsonyi ajándékokat. Teasdale Harold, a Symantec magyarországi területi igazgatója elmondta: az elmúlt két évben átlagosan minden ötödik online vásárló esett áldozatául netes bűnözőknek.

A karácsony előtti időszakban növekszik meg legjobban az internetes levélszemét és az adathalász-támadások aránya, mivel az emberek ekkor vásárolnak legtöbbet online áruházakban - mondta az InfoRádiónak a Symantec magyarországi területi igazgatója.

Teasdale Harold kiemelte: fenyegetéseknek és online támadásoknak is ki vannak téve a jóhiszemű felhasználok, és ezek révén sok személyes információhoz jutnak a támadók, amellyel vissza tudnak élni.

A levélszemét aránya a többi levél 80-85 százalékát teszi ki az év folyamán, az ünnepek előtt azonban 90 százaléknál is több kéretlen e-mailt kapnak az emberek - közölte az igazgató.

A támadók bankszámla adatokat és olyan személyes információkhoz próbálnak ellopni a felhasználóktól, amelyekkel vissza tudnak élni. Karácsony előtt értékesnek tűnő árucikkeket próbálnak olcsón eladásra kínálni - fejtette ki.

Teasdale Harold szerint egyre több olyan támadást látni, amellyel próbálják lemásolni a biztonságos webáruházak struktúráját, és a böngésző beállításokat is úgy átalakítani, hogy a felhasználó azt hihesse, jó helyen jár. Azt tanácsolják, mindig bizonyosodjanak meg arról, hogy a honlap valódi - tette hozzá.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×