eur:
393.08
usd:
367.46
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Nyugdíjba megy az elítélt vezérigazgató-helyettes

Nyugdíjazását kérte, nem pedig lemondott Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. agrárportfólióért felelős vezérigazgató-helyettese - írta pénteki számában a Magyar Hírlap az MNV-től kapott információkra hivatkozva.

A napilap megkeresésére az MNV azt közölte: "Benedek Fülöp 2008. február 1. napjával létesített munkaviszonyt az MNV Zrt.-vel. Ezt megelőzően 2002-től a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél, valamint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban töltött be vezetői munkaköröket. Munkaviszonya megszüntetésére - nyugdíjazására tekintettel - várhatóan 2010 januárjában kerül sor."

Az MNV kitért arra is, hogy a munkaviszony megszüntetésére figyelemmel Benedek Fülöpnek nem jár végkielégítés, a munkaviszony megszüntetéséről szóló megállapodás aláírásáig pedig nem tudnak nyilatkozni a kifizetések jogcíméről, mértékéről.

A lap felidézte: Oszkó Péter pénzügyminiszter múlt héten jelentette be, hogy elfogadta Benedek Fülöp lemondását. Oszkó Péter közölte: Benedek Fülöp nem indokolta meg lemondását, azonban erre ő sem kérte.

Benedek Fülöp lemondására azt követően került sor, hogy a Heves Megyei Bíróság kedden 1,5 év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 3 millió forintos pénzbírságra ítélte hivatali visszaélésért egy pákozdi földügylet miatt.

A bíróság határozata szerint Benedek Fülöp 2006 elején hivatali és eljárási jogait túllépve a felügyelete alatt működő hivatalok alkalmazottainak közvetlen utasításával és törvénytelen eszközökkel segítette, hogy egy pákozdi állami földterület külföldi kézbe kerüljön.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 08:31
×
×
×
×