Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nincs megállapodás az Állami Számvevőszék vezetőiről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A parlamenti pártoknak pénteken sem sikerült megegyezniük az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelenleg betöltetlen elnöki és alelnöki tisztségeiről.

Tállai András, a szervezet vezetőit jelölő eseti bizottság fideszes alelnöke a testület zárt ülését követően elmondta: a Fidesz kizárólag Kovács Árpád elnöki, illetve Sepsey Tamás és Naszvadi György alelnöki egyszerre történő jelelölését volt hajlandó támogatni.

Kovács Tibor a bizottság szocialista elnöke hangsúlyozta: a Fidesz egy "mondva csinált" diktátummal érkezett az ülésre, szemben korábban hangsúlyozott javaslatával, amelyben támogatta Kovács Árpád elnöki jelölését.

A sikertelen bizottsági ülés következtében az Országgyűlés legkorábban februárban állíthat új vezetőket az ÁSZ élére, amennyiben ebből a célból nem hívnak össze rendkívül parlamenti ülést.

Kovács Árpádnak, az ÁSZ elnökének 12 éves mandátuma szerdán járt le, utódjáról azonban nem tudtak megállapodni a pártok - mint ahogyan 2002 óta az alelnökök személyéről sem.

Az ÁSZ elnökét és alelnökeit jelölő eseti bizottság tagjai - Kovács Tibor és Tállai András mellett - Boldvai László (MSZP), Farkas Imre (MSZP), Kékesi Tibor (MSZP), Dancsó József (Fidesz), valamint Rubovszky György (KDNP) és Lakos Imre (SZDSZ). A jelöltállításhoz legalább hat képviselő támogatására van szükség a nyolc tagú bizottságból.