eur:
392.7
usd:
366.19
bux:
66797.19
2024. április 25. csütörtök Márk

Nincs megállapodás az Állami Számvevőszék vezetőiről

A parlamenti pártoknak pénteken sem sikerült megegyezniük az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelenleg betöltetlen elnöki és alelnöki tisztségeiről.

Tállai András, a szervezet vezetőit jelölő eseti bizottság fideszes alelnöke a testület zárt ülését követően elmondta: a Fidesz kizárólag Kovács Árpád elnöki, illetve Sepsey Tamás és Naszvadi György alelnöki egyszerre történő jelelölését volt hajlandó támogatni.

Kovács Tibor a bizottság szocialista elnöke hangsúlyozta: a Fidesz egy "mondva csinált" diktátummal érkezett az ülésre, szemben korábban hangsúlyozott javaslatával, amelyben támogatta Kovács Árpád elnöki jelölését.

A sikertelen bizottsági ülés következtében az Országgyűlés legkorábban februárban állíthat új vezetőket az ÁSZ élére, amennyiben ebből a célból nem hívnak össze rendkívül parlamenti ülést.

Kovács Árpádnak, az ÁSZ elnökének 12 éves mandátuma szerdán járt le, utódjáról azonban nem tudtak megállapodni a pártok - mint ahogyan 2002 óta az alelnökök személyéről sem.

Az ÁSZ elnökét és alelnökeit jelölő eseti bizottság tagjai - Kovács Tibor és Tállai András mellett - Boldvai László (MSZP), Farkas Imre (MSZP), Kékesi Tibor (MSZP), Dancsó József (Fidesz), valamint Rubovszky György (KDNP) és Lakos Imre (SZDSZ). A jelöltállításhoz legalább hat képviselő támogatására van szükség a nyolc tagú bizottságból.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×