Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pozsonyba költözik az OMV

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pozsonyba költözteti ügyviteli részlegeit az OMV Budapestről és Prágából - tudta meg a Népszabadság. A lap szerint a változtatás nem érinti a magyarországi töltőállomásokat. A portfolio.hu elemzője szerint egyszerű racionalizálásról van szó. Baráth Szabolcs hozzátette: nem ez volt az első hatékonysági intézkedés az OMV-nél.

Pozsony mellett szól Bécs közelsége, az érintett három ország nyelvének ismerete és a kedvezőbb adózás - állítja cikkében a Népszabadság. Így a budapesti és a prágai ügyviteli részleg átköltözhet a szlovák fővárosba.

A változás tízes nagyságrendű leépítést jelent. A lap szerint a pozsonyi központba kerül minden olyan tevékenység, amihez elegendő a telefon és a számítógép, ez a vezetői szintektől kezdve a számvitelen át a marketingig több területet érinthet. Az OMV az értesülést nem erősítette meg.

A portfolio.hu elemzője szerint a piacon már pletykáltak erről a lépésről, de hatását tekintve nem komoly a magyarországi üzletre nézve.

Azt a feltevést, miszerint ebben a döntésben szerepet játszhat a MOL tavalyi sikertelen felvásárlási kísérlete, a cégnél visszautasítják. Többek között azzal érvelnek, hogy a régió továbbra is fontos a társaságnak, és hasonló költséghatékonysági átalakítás már volt a cégnél, amikor a német és osztrák ügyviteli részlegeket vonták össze Bécsbe. Az átalakítás mintegy félévet vehet igénybe.

Az osztrák olajcégnek 170 töltőállomása van Magyarországon, a hazai piacon ezzel a harmadik helyen van.