eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Pozsonyba költözik az OMV

Pozsonyba költözteti ügyviteli részlegeit az OMV Budapestről és Prágából - tudta meg a Népszabadság. A lap szerint a változtatás nem érinti a magyarországi töltőállomásokat. A portfolio.hu elemzője szerint egyszerű racionalizálásról van szó. Baráth Szabolcs hozzátette: nem ez volt az első hatékonysági intézkedés az OMV-nél.

Pozsony mellett szól Bécs közelsége, az érintett három ország nyelvének ismerete és a kedvezőbb adózás - állítja cikkében a Népszabadság. Így a budapesti és a prágai ügyviteli részleg átköltözhet a szlovák fővárosba.

A változás tízes nagyságrendű leépítést jelent. A lap szerint a pozsonyi központba kerül minden olyan tevékenység, amihez elegendő a telefon és a számítógép, ez a vezetői szintektől kezdve a számvitelen át a marketingig több területet érinthet. Az OMV az értesülést nem erősítette meg.

A portfolio.hu elemzője szerint a piacon már pletykáltak erről a lépésről, de hatását tekintve nem komoly a magyarországi üzletre nézve.

Azt a feltevést, miszerint ebben a döntésben szerepet játszhat a MOL tavalyi sikertelen felvásárlási kísérlete, a cégnél visszautasítják. Többek között azzal érvelnek, hogy a régió továbbra is fontos a társaságnak, és hasonló költséghatékonysági átalakítás már volt a cégnél, amikor a német és osztrák ügyviteli részlegeket vonták össze Bécsbe. Az átalakítás mintegy félévet vehet igénybe.

Az osztrák olajcégnek 170 töltőállomása van Magyarországon, a hazai piacon ezzel a harmadik helyen van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×