eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

OÉT: megőrizhető a nettó keresetek reálértéke

A munkaadók számszerű bérajánlás helyett a nettó keresetek reálértékének megőrzését javasolták, ami megegyezik a kormány elképzelésével és a munkavállalók is elfogadhatónak tartanak - hangzott el az Országos Érdekegyeztető Tanács keddi plenáris ülése.

A munkaadók a nettó keresetek reálértékének megőrzését javasolják a bérbruttósítás, az adóváltozások, és a 3,9 százalékos várható jövő évi infláció mellett - közölte Dávid Ferenc, a munkaadói oldal szóvivője.

A munkavállalók számára elfogadható ez a tervezet, mellékelve azt a táblázatot, amelyben kereseti kategóriánként rögzítik a szükséges változtatásokat - mondta Pataky Péter, az oldal szóvivője.

A kormányzati oldal által kidolgozott táblázat szerint, a reálérték megőrzéséhez 160 ezer forintig emelni kell a bruttó kereseteket, 160-600 ezer között nincs szükség emelésre - hangsúlyozta Csizmár Gábor államtitkát, az oldal szóvivője.

Amennyiben a javaslatból megállapodás lesz, akkor az nemzetgazdasági szinten 1,5 százalékos reálbér emelkedést jelenthetne jövőre.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×