Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nő a sztrájkveszély Ferihegyen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nő a ferihegyi sztrájk veszélye a LESZ szerint, miután kilenc nappal a szakszervezet által szabott határidő lejárta előtt nem közeledtek az álláspontok a kollektív szerződések ügyében egyik érintett reptéri vállalatnál sem - áll a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet.

Az érdekképviselet felháborító zsarolásnak tartja, hogy a Budapest Airport közkapcsolatokért felelős igazgatója, Hardy Mihály félreérthetetlen körlevelében üzente meg a cégcsoport dolgozóinak: a cég a jövő évi, eleve csökkentett értékű cafeteria-juttatásokat csak abban az esetben szavatolja, ha a vállalatnál nem lesz munkabeszüntetés.

Kifejtik: a sztrájk nem újabb fenyegetésekkel, hanem az új kollektív szerződés megkötésével kerülhető el.

A Malév Ground Handling Zrt. vezetőségével szintén a cafeteria-rendszer átalakításáról tárgyaltak a legutóbbi egyeztetésen, de az érdekképviselet szerint Martin Gauss vezérigazgató taktikázik, ami megnehezíti a megállapodást.

Emlékeztetnek rá: a LESZ december második hetétől kezdve akkor fogja egyes légi járatok indulását megakadályozni, ha az érintett cégeknél nem születik meg a menedzsmentek által egyoldalúan felmondott kollektív szerződések utódja. A tárgyalásokat folytatják, azonban az idő rövidsége miatt úgy látják egyre kisebb a megegyezés esélye.

Hanganyag: Sigmond Árpád