Bogsch: jól felszerelt kutatólaborral megtarthatók a szakemberek

Infostart
2009. október 16. 10:40
A felszereltség és a környezet a legfontosabb, hogy idecsábítsuk és megtartsuk a legjobb munkaerőt - mondta a Figyelő TOP200 konferenciáján a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. Bogsch Erik hozzátette: vállalatuk jelenleg is keres szakmai partnereket a fejlesztéseihez.

A gyógyszeripar Magyarország húzóágazatai közé tartozik, ezért az erőforrásokat koncentrálni kell erre a területre - véli a Richter Gederon Nyrt. vezérigazgatója. Bogsch Erik hozzátette: a kutatás-fejlesztési kiadások fele erősíti ezt az ágazatot. Ráadásul ezen a területen megvannak a hagyományok és az egyetemi háttér, bár ez utóbbi állandóan romlik.

Éppen ezért törekedni kell arra, hogy az ország megtartsa a jó szakembereket. A jövedelmek terén ugyan nem vagyunk versenyképesek - véli Bogsch Erik -, az eszközpark, felszereltség terén azonban megteremthetők azok a feltételek, amelyeket Nyugat-Európa vagy az Egyesült Államok nyújt egy kutatónak.

Elmondta azt is: cége előtt a biológiai, a biotechnológiai termékek terén vannak fejlesztési lehetőségek. A Richter a gyógyszerfejlesztésben a központi idegrendszerre, a depresszióra, a fájdalomcsillapításra koncentrál. Ehhez keresnek szakmai együttműködő partnereke.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást