Egy éves csúcson a forint

Infostart
2009. október 14. 12:30
Óvatos erősödéssel indult a szerda reggel a forint számára, ám a délelőtt folyamán még nagyobb lendületet vett. A dollárra nehezedő újabb eladói nyomásnak köszönhetően a forint pontosan egy éves csúcsára erősödött az amerikai fizetőeszköz ellenében.

Töretlenül erősödik a forint a régiós devizákkal párhuzamosan. A hazai fizetőeszköz árfolyama délelőtt a 267-es szint alá is benézett pár pillanat erejéig, ami napon belül közel egy százalékos erősödésnek felel meg.

A dollár gyengülésével párhuzamosan a hazai fizetőeszköz árfolyama új éves csúcsra erősödött a dollárral szemben: az USD/HUF jegyzések a 179-es szintet is megütötték.

Kolba Miklós, az ING Bank devizakereskedője érdeklődésünkre kifejtette, hogy alig-alig történik valami forint piacán. A dollárgyengülésre vették a zlotyt és a forintot is, ám a forgalom és az érdeklődés gyérnek mondható - magyarázta a délelőtti mozgásokat Kolba, aki úgy véli, hogy a forint kurzusa a héten nem tör ki a 266,50-269,50-es sávból.

Márvány Zsolt, a Commerzbank treasury sales vezetője reggeli kommentárjában szintén a dollár gyengülését emelte ki a forint, valamint a régiós devizák erősödése kapcsán.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Madár István, a portfolio.hu elemzõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást