Jövő hét elején kiderül, mely vonalakat zár be a MÁV

Infostart
2009. október 8. 14:25
A jövő hét elejére el kell, hogy dőljön, mely vasúti szárnyvonalakon szüneteltetik 2010-től a közlekedést - mondta az InfoRádiónak a közlekedési tárca vezetője. Hónig Péter ugyanakkor jelezte, ez csak egy kisebb eleme a közösségi közlekedés reformjának, amelynek célja: fenntartható pályára állítani a MÁV és a Volán társaságok működését.

Hároméves átalakítási terven gondolkodik a közlekedési tárca és a MÁV - mondta az InfoRádióban Hónig Péter közlekedési miniszter. A terv három elemből áll, legfontosabb célja pedig a "vízfej" csökkentése.

Ennek egyik része a szárnyvonalak kérdése, amelyet már a jövő hét elején le kell zárni, hogy elkészülhessen az új menetrend.

Része a tarifák és a kedvezmények kérdése, hiszen ahogy a miniszter elmondta, 2007 óta nem volt olyan tarifaemelés, amely akár az inflációnak megfelelt volna.

Hónig Péter elmondta azt is: a társaság hatékony működése, a megfelelő kapacitás meghatározása mind nyitott kérdés. Ezek közül a legnagyobb visszhangot a vonalbezárások váltották ki, amelyre a miniszter szerint az alacsony forgalom és a párhuzamosságok miatt van szükség.

Hanganyag: Hlavay Richárd


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást