A casco feltehetően tovább csökken

Infostart
2009. október 8. 16:06
A kötelező gépjármű felelősség-biztosítás nagyjából az inflációnak megfelelő mértékben fog emelkedni, a casco viszont feltehetően tovább csökken - mondta a hamarosan kezdődő kötelező kampány kapcsán a Genertel vezérigazgatója. Csikós Dániel arra számít, hogy idén még többen kötnek online biztosítást, mint tavaly.

A Genertel Biztosító Zrt. vezérigazgatója az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: konszolidációra számít a kötelező biztosítások piacán, és úgy véli, hogy az inflációnak megfelelő mértékben emelkednek majd az árak.

Felfokozott kommunikáció zajlik a biztosítási piacon, ezért arra lehet számítani, hogy jelentősen megnő a kötelező biztosítást váltók száma - tette hozzá Csikós Dániel, aki szerint az autósok leginkább az ár alapján választják ki a biztosítót, de az is döntő, hogy az adott cég milyen kommunikációval jelenik meg a piacon, és mennyire tudja magát eladni.

A vezérigazgató biztos abban, hogy növekedni fog azok száma, akik az interneten kötik meg biztosításukat, és a jelenlegi 50-ről legalább 60 százalékra fog nőni arányuk. Ez azzal is magyarázható, hogy a biztosítók jelentősen fejlesztik az online értékesítési csatornáikat.

Csikós Dániel hozzáfűzte: a casco esetében valószínűleg csökkennek az árak.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást