A vállalati szektorra is kiterjesztenék a banki etikai kódexet

Infostart
2009. október 2. 17:01
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége kezdeményezi, hogy a banki etikai kódexet terjesszék ki a vállalati ügyfélkapcsolat szabályozására is. Futó Péter, a szervezet elnöke szerint nagyon nehéz évük lesz a vállalkozásoknak 2010-ben.

A hiteláramlás helyreállítása a legfontosabb a gazdaság szempontjából - mondta az InfoRádiónak a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke. Futó Péter kiemelte: Magyarországon az elmúlt másfél évben gyakori volt, hogy sikeres vállalatoknak mondták fel a hitelüket, mert rossz iparágban dolgoztak, és a bank kockázatosnak találta a hitel folyósítását. Emiatt a szervezet javasolja, hogy a lakosságra vonatkozó banki etikai kódex terjedjen ki a vállalati ügyfélkapcsolatokra is, ezt az elképzelést a pénzügyi felügyeletnek és az jegybanknak is megküldték már - fejtette ki.

Futó Péter hangsúlyozta: nagyon nehéz évük lesz a vállalkozásoknak 2010-ben. Hozzátette: az optimista kijelentéseket kétkedéssel fogadja, mivel a reálgazdasági válság folytatódni fog jövőre is, abban csak reménykedni lehet, hogy csökkenő mértékben.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke a szükséges lépések közé sorolta, hogy a hitelek folyósítása folyamatos legyen, emellett fontos, hogy ne vesszenek el újabb munkahelyek, míg a fogyasztás kezdjen el újra növekedni.

A gyáriparosok üdvözlik a következő 10 évre vonatkozó Fidesz-programot, amely egymillió munkahely megteremtését célozza meg. Futó Péter szerint a program reális, ugyanis a szintén 10 milliós Csehországban egymillióval többen dolgoznak.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást