Visszatérhet a bizalom a bankok iránt

Infostart
2009. szeptember 17. 21:00
Visszatérhet a pénzügyi intézményekkel szembeni régi bizalom a banki magatartási kódex elfogadás után - mondta az InfoRádiónak adott interjújában a CIB Bank lakossági üzletágvezetője. Lamboy Judit hozzátette: az ügyfelek a kódex bevezetése után elsőként az átláthatóságot fogják érzékelni.

Egyharmadára csökkent a lakáspiac forgalma, ezzel együtt a lakossági hitelezés is. A CIB Bank lakossági üzletágvezetője azt mondta: a tranzakciószámokat nézve ennél nagyobb a visszaesés, a havi szint egytizedére csökkent a hiteligénylés, illetve folyósítás.

Lamboy Judit hozzátette: a bank piaci részesedése csökkent ezen területen, míg a válság előtt 10-14, most 2,5-3 százalékos. Az igazgató hangsúlyozta: azért csökkent a piaci részesedésük, mert az elmúlt hónapokban azokra koncentráltak, akik nem tudták fizetni törlesztőrészleteiket, és a számukra dolgoztak ki különböző áthidaló megoldásokat.

Lamboy Judit elmondta: a banki etikai kódex elfogadása után, ha lassan is, de visszaállhat pénzintézetek iránti bizalom.

Az igazgató elmondta: az ügyfelek elsőként azt érzékelik, hogy átláthatóbb és érthetőbb lesz számukra egy-egy hitelkonstrukció, és a kódexben vállalt termék összehasonlíthatóság a bankokat arra késztetheti, hogy átgondolják, melyik hiteltermékre van igazán igény.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást