Egymilliárd dollárt ér a Twitter

InfoRádió / MTI
2009. szeptember 17. 21:51
A legfeljebb 140 karakteres bejegyzések továbbítását lehetővé tévő Twitter hamarosan befejeződő feltőkésítése után 1 milliárd dollár - 184 milliárd forint - értékű lesz a népszerű közösségi mikroblog szolgáltatás - adta hírül a TechCrunch nevű online informatikai magazin.

Meg nem nevezett hírforrások szerint a közösségi oldal 50 millió dolláros - 9,2 milliárd forintos - tőkeemelést kíván végrehajtani és erről állítólag Evan Williams vállalatvezető értesítette az alkalmazottakat.

A Twitter - amelynek értékét februárban még 250 millió dollárra becsülték - a többi a közösségi portállal továbbra is azért küzd, hogy életképességüket bizonyíthassák a magánbefektetők előtt.

Az iráni választások után a média figyelmének középpontjába került csevegő-oldal regisztrált felhasználóinak száma júniusban érte el a 44,5 milliót, és ez mintegy tizenötszörös emelkedést jelent egy év alatt - derül ki a comScore adataiból.

A Twitter népszerűségének oka, hogy más közösségi portálokkal ellentétben a felhasználók által küldött üzeneteket alapértelmezésben az író jóváhagyása nélkül mindenki láthatja, aki az adott "csevelyre" feliratkozott, és így akár bárkiből meghatározó véleményformáló személyiség lehet. Az üzenetek limitált mérete az SMS-ekhez lett igazítva, a bejegyzések telefonról illetve telefonra is küldhetők, ez a szolgáltatás azonban a telefontársaságoktól függően már pénzbe kerül.