A befektető az állampapírokat ajánlja a részvényekkel szemben

Infostart
2009. szeptember 15. 19:02
A részvénypiacokon hónapok óta tartó emelkedés már aligha tartható sokáig, és rövid távon negatív korrekció várható - mondta el az Equilor Befektetési Zrt. üzletfejlesztési igazgatója. Szegner Balázs szerint inkább állampapírokba vagy vállalati kötvényekbe érdemes befektetni.

Egy évvel a Lehmann Brothers csődje, azaz a válság kirobbanás után a részvények szinte ledolgozták az elmúlt időszakban elszenvedett veszteségeiket, a 12 hónappal ezelőtti szintet azonban még nem érték el.

A vállalati papírok értéke azonban már olyan szinten áll, hogy csökkenésük valószínűbb, mint emelkedésük - mutatott rá Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletfejlesztési igazgatója. Épp ezért a jelenleg megvásárolt részvények már több kockázatot jelentenek, mint amilyen profittal kecsegtetnek.

A szakértő épp ezért a kötvényeket ajánlja a befektetőknek, a kockázatot kevésbé vállalóknak az állampapírokat, a merészebbeknek a vállalati kötvényeket.

Elmondta azt is: a bankbetétekre kifizetendő kamatok mértéke csökkenőben van, ahogy a jegybanki alapkamati is folyamatosan mérséklődik. Az akciós kamatok egyre rövidebb időre szólnak, és egyre kevesebb bank kínálja ezeket.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást