eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

IMF: folytatódik a gazdasági válság

A gazdasági válságnak nincs még vége, ezért további lépéseket kell tenni a pénzügyi piacok szabályozása érdekében - nyilatkozta Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója a Der Spiegelnek.

A válság folytatódni fog annak ellenére, hogy az idei év második negyedévében már kedvezőbb adatok jelentek meg Németország és Franciaország gazdaságáról - idézte a vezérigazgatót a német hetilap vasárnap megjelenő legújabb számában.

Dominique Strauss-Kahn szerint további lépéseket kellene tenni annak érdekében, hogy csökkentsék a bankvezetők prémiumait, és enyhítsék a kockázatokat a bankszektorban.

A vezérigazgató szerint az eddig bevezetett intézkedések még nem elegendők, de azt reméli, hogy a G20-ak pittsburgh-i találkozóján előrébb tudnak lépni a kérdésben. A húsz legnagyobb ipari és fejlődő ország (G20) vezetői a hónap végén Pittsburgh-ben találkoznak, ahol a tervek szerint olyan intézkedésekről tárgyalnak majd, amelyek megakadályozzák egy újabb válság kialakulását.

Az IMF vezérigazgatója szerint a válság tanulsága az, hogy a piacgazdaság működéséhez megfelelő szabályokra van szükség, ellenkező esetben visszatérünk "a régi eljárásmódhoz".

A kormányoknak "exitstratégiákat" kell előkészíteniük, vagyis ki kell dolgozniuk, hogy hogyan kezdjék el a költségvetéseket rendkívüli módon megterhelő, hatalmas állami gazdaságösztönző programok leépítését - mondta Dominique Strauss-Kahn hozzátéve azonban, hogy nagyon veszélyes lenne azt hinni, hogy a válságnak már vége.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×