eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Bogsch Erik: Az állami részesedés megnehezíti a Richter kivásárlását

A 25 százalékos állami tulajdon a Richterben segíti a társaság stabil működését és hosszú távú stratégiájának megvalósítását - mondta el az InfoRádiónak a gyógyszergyár vezérigazgatója. Bogsch Erik szerint a tartós állami részesedés megakadályozni nem tudna, de megnehezíthet egy esetleges ellenséges kivásárlási szándékot.

A Richter szempontjából nagyon fontos egy stabil részvényesi szerkezet, mert ez biztosítja a cég hosszú távú stratégiáját, amely elengedhetetlen egy gyógyszergyártónál - mondta az InfoRádiónak a Richter Gedeon Rt. vezérigazgatója, aki hangsúlyozta: nagyon fontosak a kutatások és a fejlesztések, valamint vannak olyan beruházások, amelyek csak idővel térülnek meg.

Bogsch Erik hozzátette: a stabilitás nemcsak a részvényeseknek fontos, hanem a munkavállalóknak is, mert látják, hogy érdemes elköteleződni a céghez.

A gyógyszergyártó cég vezetője hangsúlyozta: a 25 százalékos állami részesedés teljes mértékben nem tudja megakadályozni, hogy szakmai befektetők döntő befolyásra törjenek a Richterben, de mindenképpen megnehezíti az ellenséges kivásárlást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×